În 23 noiembrie a.c., la Carei, cu sprijinul autorităţilor locale, a fost organizat un marș în zona centrală a oraşului. Cu aportul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Carei, a Inspectoratului Județean de Jandarmi și a Poliței Locale, Echipa Intersectorială Locală, din care fac parte reprezentanți ai D.G.A.S.P.C., S.P.A.S. , C.P.E.C.A., D.S.P., Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, alte instituţii publice şi ONG-uri locale, au reușit să facă un mic pas în a spune ,,NU Violenței!” prin angrenarea elevilor din școlile gimnaziale și liceele din municipiul Carei în organizarea unei activități de amploare ,,Marșul împotriva violenței”, eveniment la care au participat sute de persoane, în majoritate elevi.

Cu pancarte, desene, broșuri și flyere, participanții la marș au defilat în centrul municipiului Carei, îndemnând la înlocuirea violenței cu iubire, la adoptarea unei conduite anti-conflictuale, la sprijinirea victimelor violenței intrafamiliale pentru ieşirea din situaţiile abuzive şi înţelegerea drepturilor pe care le au.
Un eveniment similar a avut loc şi la Negreşti Oaş, marţi 22 noiembrie, când poliţişti, jandarmi, autorităţile publice locale și membri ai E.I.L., au însoţit zeci de elevi într-un marş simbolic, reprezentând un mic pas spre înţelegerea violenţei asupra femeii ca un abuz împotriva unui om cu drepturi egale şi nu ca pe o normalitate. E timpul să luăm atitudine şi să reacţionăm în faţa violenţei asupra femeii este mesajul pe care instituţiile publice au vrut să-l transmită publicului larg prin organizarea acestor manifestări publice ce îndeamnă la ieşirea din indiferenţă.
În fiecare an, la data de 25 noiembrie marcăm Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii, un fenomen pe cât de dăunător, pe atât de răspândit în întreaga lume. În judeţul Satu Mare au fost organizate cu acest prilej de către Echipa Sectorială Locală pentru prevenirea şi combaterea exploatării copiilor prin muncă, prevenirea violenţei asupra copilului şi a violenţei în familie, din care fac parte reprezentanţi ai principalelor instituţii publice şi ONG-uri, o serie de evenimente publice de conştientizare a impactului pe care violenţa asupra femeii o are asupra întregii societăţi