Scăderea impozitului pe venit de la 16%, cât este în prezent, la 10% începând din luna ianuarie 2018, va însemna un minus de 6 milioane lei pentru bugetul local careian pentru anul viitor, a arătat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, în ședința ordinară a Consiliului Local de azi.

consiliu

Referitor la proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul viitor, dezbătut în ședința ordinară de azi, 21 noiembrie 2017, a Consiliului Local Carei, primarul Eugen Kovacs a declarat că nu au fost operate modificări, nivelul acestora rămânând și anul viitor la nivelul celor din acest an.
În schimb, primarul Eugen Kovacs a declarat că ”are emoții” cu privire la scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, conform deciziei Guvernului României. Acest demers va provoca un minus de 6 milioane lei (adică 60 miliarde lei vechi) la bugetul local. Edilul șef și-a exprimat convingerea că Guvernul se va ține de cuvânt și va acoperi această scădere în bugetul local. ”Dacă guvernații nu se țin de cuvânt, nu numai că nu vom avea bani pentru investiții, ci nu vom mai putea funcționa”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.