Vineri după-amiază, în sala festivă a Primăriei Municipiului Carei a avut loc prezentarea volumului ”Ady Párizsban/Szenvedések könyve” (Ady la Paris/Cartea suferințelor). Reeditarea cărții a fost realizată de către Societatea Pro Magister, cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei, se arată pe pagina de Facebook a administraţiei locale careiene.

ady1
Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, s-a declarat bucuros de faptul că două personalităţi culturale importante precum Ady Endre şi Otilia Marchiş, între care a existat o strânsă relaţie de prietenie, vor fi prezente, începând de sâmbătă, sub forma unui grup statuar, în zona centrală a Careiului.
Evenimentul a fost moderat în continuare de reprezentantul Societăţii Pro Magister, cadrul universitar Vegh Balazs Bela. Elevii Bartha Mate, Nagh Zsolt şi Filip Rebeka de la Liceul Teoretic au recitat poezii de Ady Endre, pe fond muzical.
După rezolvarea aspectelor legate de drepturile de autor asupra traducerii, până la sfârșitul anului va fi editată și varianta în limba română a cărții, intitulată ”Cartea suferințelor – Otilia Marchiș Boloni”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.