Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat azi dimineață organizarea unei ședinţe extraordinare a Comisiei de Dialog Social, având ca temă ”Propuneri de modificare a Codului Fiscal”. Jurnaliștii sătmăreni au fost invitați să participe la această ședință. Peste mai puțin de o oră, Prefectura a revenit, anunțând jurnaliștii că nu pot participa la ședința pe tema modificărilor Codului Fiscal, întrucât aceasta are un caracter ”tehnic”.

sindicalisti

”Marţi, 07.11.2017 de la ora 14,00, în sala mică de şedinte a Palatului Administrativ va avea loc Şedinţa Extraordinară a Comisiei de Dialog Social. Tema şedinţei: Propuneri de modificare a Codului Fiscal. Vă aşteptăm!”, se arată în invitația transmisă jurnaliștilor de către Instituția Prefectului Satu Mare la ora 11.40.
Prefectura Satu Mare a revenit cu un nou mesaj destinat jurnaliștilor la ora 12.27. ”Vă informăm că şedinţa Comisiei de Dialog Social anunţată pentru astăzi, 07.11.2017, ora 14,00, va fi o şedinţă de lucru cu caracter ethnic (probabil s-a vrut tehnic – n.r.), fără prezenţa presei. Ne cerem scuze pentru situaţia creată. Materialul privind propunerile de modificare a Codului Fiscal este publicat aici: http://www.prefecturasatumare.ro/images/stories/Fisiere/noiembrie2017Cod%20fiscal/MODIFICARI_COD_FISCAL.pdf”, se arată în al doilea mesaj al Instituției Prefectului Satu Mare.
Probabil că Instituția Prefectului a primit dispoziții de la nivel central să nu permită accesul presei la ședința extraordinară a Comisiei de Dialog Social din cauza probabilelor reacții negative ale reprezentanților sindicatelor și patronatelor din cadrul comisiei. La fel de posibil este să fie vorba de o inițiativă luată la nivel local. Indiferent cine a luat decizia, este revoltătoare lipsa de transparență a Prefecturii Satu Mare vizavi de dezbaterile pe tema modificărilor Codului Fiscal, care au adus țara în prag de revoltă.