Evoluţia careianului Manuel Chivari la Românii au Talent de vineri, 25 martie 2016, când a primit Butonul de aur interpretând piesa „Sunday Morning” a trupei Maroon 5, a fost postată pe canalul YouTube al Got Talent Global, al companiei britanice care deţine drepturile de autor ale acestei emisiuni, difuzate în 57 de ţări.

manuel chivari

În iunie 2016, careianul Manuel Chivari s-a clasat pe un merituos loc cinci în Marea Finală a emisiunii- concurs Românii au Talent, difuzată de postul de televiziune Pro TV. Comparat cu Frank Sinatra şi Bruno Mars, Manuel Chivari a cântat piesa piesa “Cry me a river” a lui Justin Timberlake, într-o interpretare proprie, reuşind să surprindă membrii juriului.
În decurs de două luni de la postarea pe canalul “Got Talent Global”, videoclipul cu Manuel Chivari a avut peste 38.000 de vizualizări, primind aproape 800 de aprecieri.
Got Talent este un format britanic de televiziune de televiziune conceput și deținut de compania SYCOtv a lui Simon Cowell. Un episod pilot a fost realizat în Marea Britanie în 2005, găzduit de Paul O’Grady , dar după ce s-a despărțit O’Grady de ITV, serialul a fost amânat, rezultând în NBC America’s Got Talent – prima serie completă a formatului.
A generat spin-off-uri în peste 58 de țări (din aprilie 2014), în ceea ce este acum denumit format “Got Talent”, similar cu cel descris de formatele FremantleMedia din Idol și The X Factor. Spre deosebire de aceste spectacole, Got Talent prezintă mai multe discipline artistice pe lângă cântări. În aprilie 2014, formatul a fost numit cel mai de succes format TV de televiziune din lume, înregistrat de Guinness World Records.