Primăria Carei solicită participanților la trafic să respecte sensul unic instituit pe strada Platanilor din municipiu, intrat în vigoare joi, 26 octombrie 2017, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.


Circulaţia rutieră este permisă pe sensul de la intersecţia cu Calea Mihai Viteazul (Piaţa 1 Mai) spre intersecţia cu Calea Armatei Române, fiind amplasate indicatoare rutiere în acest sens. Începând de luni, vor fi aplicate amenzi participanților la trafic care nu respectă sensul unic instituit pe strada respectivă, se mai arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.
Decizia de a se institui sens unic pe strada Platanilor a fost luată de către Comisia de Siguranţa Circulaţiei a municipiului Carei, în urma unei petiţii semnate de peste 80 de locatari de pe strada în cauză. Locatarii şi-au motivat solicitarea prin faptul că circulaţia pe două sensuri este greoaie, atât din cauza drumului relativ îngust cât şi a maşinilor parcate pe ambele margini ale acestuia.