Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean a organizat cea de-a VII-a ediție a Galei de premiere „Luminătorii satelor”. În cadrul acestui eveniment au fost premiate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.Printre laureații Galei ”Luminătorii Satelor” din acest an se numără și careianca Székely Sára.
De profesie etnograf și profesor de Limbă și literatură maghiară, Székely Sára conduce Asociația Culturală ”Reketye” din Carei. A făcut cercetări în anul studenției despre meșterii populari de turtă dulce, a organizat expoziția ”Imagini de trup” despre igiena corporală populară, despre lenjeria populară și evoluția tradițiilor legate de igena corporală la țară.
În cadrul asociației asigură instruirea dansului popular, a folclorului muzical, și a îndeletnicirilor populare, atât pentru copii cât și pentru tineri și adulți fiind implicați și bunicii în activități.
A organizat un curs de perfecționare pentru pedagogi cu titlul ”Învățarea dansului și jocurilor populare în școală”, a realizat un CD cu titlul ”Au pătruns prin geam razele lunii”.