Căţelul care vinerea trecută a fost înjunghiat cu bestialitate în Grădina Viilor a fost dus acasă de către proprietară. Timp de o săptămână acesta a fost tratat la adăpostul Asociaţiei pentru protecţia animalelor Puffi, care funcţionează pe strada Căplenilor din municipiul Carei.

„Azi a plecat acasa şi micul prinţ, cel înjunghiat vinerea trecută. A terminat cu antibioticele, se sinte mai bine, este un norocos. Doamne ajută ca nici ţie, nici altei necuvântatoare să nu i se mai întâmple aşa ceva. Vinovatul să răspundă, dacă nu sunt martori… dar detectorul de minciuni ce rol are?”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociaţiei Puffi.
Proprietara câinelui a acuzat un fost poliţist cu care este vecin că ar fi autorul actului de cruzime împotriva patrupedului său. Căţelul rănit la artera jugulară a fost salvat în ultimul moment, datorită intervenţiei prompte a unui careian binevoitor. Ulterior, proprietara a revenit, acuzându-l pe unul dintre fii fostului poliţist că i-a înjunghiat câinele pentru simplu fapt că se juca cu câinele său. De altfel, femeia a şi depus o plângere penală împotriva tânărului.
„La data de 14 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Carei s-au sesizat din oficiu, despre faptul că un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Carei, ar fi rănit cu un cuțit un animal aparținând unei femei, de 32 de ani, din aceeași localitate. În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează verificări pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor”, a comunicat Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Satu Mare.