Comisia de identificare și cumpărare a unei suprafețe de teren pentru construirea unui cartier social în municipiul Carei, formată din cinci consilieri locali, a identificat zona periferică aferentă străzilor Bălților, Danko Pista și Peleș în vederea amplasării viitorului cartier de locuințe sociale.

petkes iosif

Membrii comisiei au contactat proprietarul unui teren în suprafață de un hectar în zona respectivă. Respectivul proprietar a cerut o sumă enormă pentru acel hectar de teren, adică 110.000 de euro, de parcă acesta ar fi fost situat în centrul Bucureștiului, nu la periferia Careiului. Potrivit unor experți imobiliari, valoarea unui asemenea teren este de cel mult 20.000 de euro.
În fața acestor pretenții financiare considerate exagerate, Primăria Municipiului Carei a demarat o cerere de oferte din partea proprietarilor de terenuri din zona respectivă. Proprietarii interesați pot depune la registratura Primăriei Carei oferte de vânzare a terenurilor din zonele aferente străzilor Bălților, Danko Pista și Peleș, însoțite de acte doveditoare și raport de evaluare aferent terenului. Termenul limită de depunere a ofertelor de vânzare este 15 noiembrie 2017, conform anunțului postat pe site-ul Primăriei Carei.
În cadrul ședinței extraordinare din 18 septembrie 2017, consilierii locali careieni au aprobat iniţierea procedurii de achiziţionare de către municipiul Carei a unui teren extravilan în vederea construirii de locuinţe sociale. În acest sens a fost desemnată o comisie formată din cinci consilieri locali, care va identifica și va negocia prețul respectivului teren. Comisia este formată din consilierii locali: Petkes Iosif (președinte), Păușan Bujor, Venig Gabriela, Todea Carmen și Fazakas Zoltan.