Aparatul Roentgen aflat în dotarea Spitalului Municipal Carei s-a defectat din nou zilele trecute. Datorită vechimii aparatului, asemenea defecțiuni au loc destul de des. Tocmai din acest motiv, Primăria Carei intenționează să achiziționeze un nou aparat Roentgen pentru spital.

spital

”Defecțiunea de acum demonstrează că nu mai avem ce să așteptăm, spitalul și careienii au nevoie de un aparat nou. Din păcate, nu putem conta pe sprijin în vederea dezvoltării unității spitalicești, așa că trebuie să preluăm inițiativa. Deja mai demult am planificat să finanțăm dintr-un credit achiziția unui nou aparat roentgen, iar acum s-a luat o decizie concretă în legătură cu aceasta. Până cel târziu în primăvară vom și achiziționa noul aparat, iar până atunci cadrele spitalului vor lucra cu cel vechi. Achiziția înseamnă o cheltuială de circa 200.000 de euro pentru oraș, dar nu avem altă posibilitate, din păcate”, a declarat primarul Eugen Kovacs pentru cotidianul județean de limbă maghiară Friss Ujsag.
Vechiul aparat roentgen, aflat în dotarea Spitalului Municipal Carei a fost repus în funcțiune alaltăieri, piesa defectă fiind înlocuită cu piesă luată dintr-un alt aparat dezafectat.