Directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a fost selectat ca și expert în cadrul proiectului EPICAH al Uniunii Europene, care are ca scop îmbunătățirea instrumentelor de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural. Bogdan Georgescu va participa, în perioada 23-26 octombrie 2017, la o întâlnire a experților din cadrul proiectului, care va avea loc la Empoli (Italia).

georgescu bogdan
Proiectul EPICAH are ca scop îmbunătățirea instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural și dezvoltarea, prin schimburi de experiență și de bune practici între parteneri cu o vastă experienţă în dezvoltarea de strategii, de proiecte și acțiuni în acest domeniu pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 9 parteneri ai proiectului, alături de următoarele organizații: Axa Atlantică a Nord-Vestului Peninsular din Braga -Portugalia, Asociaţia Iberică a municipalităţilor din valea râului Duero din Spania, Agenţia de Dezvoltare a văii Elsa din Empoli-Italia, Asociaţia non-profit a Regiunii viticole Tokaj -Ungaria, Fondul Regional de Dezvoltare a Macedoniei de Vest din Kozani-Grecia, Centrul de cooperare transfrontalieră a lacului Peipsi din Tartu-Estonia, Agenţia Regională de Dezvoltare a Regiunii Pilsen-Cehia.
Din delegația prezentă la întâlnire va face parte, în calitate de expert, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei.