Tradiţionalul Bal al strugurilor, organizat ieri în Carei, a avut în acest an cea mai reuşită ediţie de până acum, atât datorită numărului mare de participanţi cât şi a distracţiei, care a durat până la primele ore ale dimineţii. 


În cursul după-amiezii, atmosfera de sărbătoare a fost transmisă în localitate prin intermediul paradei celor 11 grupuri folclorice.
În deschiderea balului, au luat cuvântul primarul Eugen Kovacs, în calitate de gazdă, şi deputatul Erdei D. Istvan. Au mai fost prezenţi deputatul Magyar Lorand, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, consilieri locali careieni, primari, viceprimari şi consilieri locali ai comunelor din zonă.
Atmosfera muzicală a fost asigurată de formaţia RetroMania.

Primarii comunelor din zonă i-au dedicat preşedintelui Pataki Csaba melodia “Dumurile noastre toate”, un apropo mai mult sau mai puţin discret referitor la dorinţa cetăţenilor din respectivele comune de a se asfalta cât mai repede drumurile judeţene.
Cel mai aşteptat moment al balului a fost extragerea câştigătorilor tombolei. Deputatul Erdei D. Istvan a demonstrat din nou că este foarte norocos, adjudecându-şi patru dintre premiile puse la bătaie de către organizatori. Marele premiu, constând într-un televizor color, a fost adjudecate de un tânăr dansator, îmbrăcat în port popular maghiar.
Balul Strugurilor este organizat anual de Asociația Culturală Nagykaroly es Videke împreună cu UDMR Carei.