Liceul Teoretic Carei este gazda unui grup format din 20 de elevi din Franța, Belgia și Italia, în cadrul unui proiect Erasmus+, care are ca scop crearea unui oraș virtual smart, al cărui nume a ales ”Utopia”. Elevii străini sunt însoțiți de către șapte profesori. Echipa de proiect a Liceului Teoretic este formată din 20 de elevi și cinci profesori.

Activitățile în cadrul prioiectului au început sâmbăta trecută și se vor încheia mâine. Pe lângă activitățile legate de crearea orașului virtual smart Utopia, elevii din Franța, Belgia și Italia au avut întâlniri cu edilii municipiului Carei și au luat parte la excursii organizate în vederea cunoașterii zonei înconjurătoare.


”Proiectul a fost demarat în anul școlar precedent, mai precis în toamna anului 2015. Anterior, elevii liceului nostru au fost la colegii lor din Cominnes (Belgia), la Napoli (Italia) și la Challans (Franța). Acum a venit rândul lor să fie gazdele colegilor străini implicați în acest proiect”, a declarat directorul adjunct al Liceului Teoretic, Rodica Pop.
”Tot în cadrul acestui proiect Erasmus+, elevi ai Liceului Teoretic vor mai efectua două deplasări, una în Belgia și apoi una în Franța”, a declarat profesorul coordonator de proiect, Gabriela Mențiu.
Echipa de proiect a Liceului Teoretic Carei este formată din 20 de elevi, fiind condusă de profesorul coordonator Gabriela Mențiu, alături de profesorii Viorel Indrea, Rodica Pop, Zsido Sandor și Sorina Macec.