La data de 23 septembrie a.c. , la ora 19.55, polițiștii rutieri din Tășnad au fost sesizați despre faptul că în comuna Pir a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime omenesti, informează Inspectoratul Poliției Județene (IPJ) Satu Mare.

etilotes1

La fata locului, a fost identificat un conducător auto, de 21 de ani, din Pir, care circulând pe un drum secundar, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care circula pe drumul prioritar, condus de un tânăr de 28 de ani din Carei, intrînd astfel în coliziune cu acesta.
Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi dintre cei trei pasageri aflați în autoturismul care circula pe drumul prioritar.
Testarea alcoolscop a relevat faptul că tânărul șofer de 21 de ani nu consumase băuturi alcoolice, în schimb, pentru conducătorul auto al autoturismului care circula pe drumul prioritar, display-ul aparatului etilotest a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenta alcoolului.