Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, se arată într-un comunicat de presă postat azi pe site-ul instituției. Printre aceștia se află și un primar din județul Satu Mare, respectiv primarul comunei Santău, Marinel Rotar, declarat incompatibil.

Marinel-Rotar-Santău
Sursa foto: Sătmăreanul.net

”ROTAR MARINEL, primar al comunei Santău, județul Satu Mare- INCOMPATIBILITATE. În perioada 20 iunie 2012 – 20 februarie 2013, a deținut și a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Domini S.R.L., iar în perioada 20 iunie 2012 – 29 mai 2017, a deținut și a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Rotar Marinel Întreprindere Individuală, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI referitor la primarul comunei Santău.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, mai arată ANI.