În urma unei colaborări între polițiștii Posturilor de Poliție Lazuri și Botiz, în cursul zilei de ieri, 18.09.2017, au fost identificați doi minori din Micula, de 15 ani, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea unui furt, informează IPJ Satu Mare.

retinut
Din cercetări, a rezultat că cei doi, în data de 18.09.2017, prin spargerea geamului lateral dreapta față a unui autoturism parcat la periferia pădurii Noroieni, ar fi sustras două telefoane mobile, dar și un portofel ce conținea acte și bani.
Prejudiciul estimat la 600 lei a fost recuperat aproximativ 90%, minorii urmând să fie cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Dimensiunea mereu crescândă a infracţiunilor, profesionalizarea mediilor criminale și circulația rapidă a infractorilor determină sporirea măsurilor preventive, arată IPJ Satu Mare.
Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte Poliția recomand posesorilor de autoturisme:
– instalarea de sisteme de alarmare/ antifurt pe autoturisme, sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
– asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
– a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
– atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică, telefoane mobile, etc.;
– autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului.