Duminică, 24 septembrie 2017, de la ora 19.00, Teatrul Odeon Bucureşti prezintă în sala mare a Teatrului de Nord: „SOLDATUL DE CIOCOLATĂ” – o comedie plăcută de G.B. Shaw.

spectator
E o piesă care vorbeşte despre divizarea Europei, despre naţionalism şi xenofobie, despre iluzia păcii, dar şi despre iluzia dragostei de a înfrumuseţa realitatea; un spectacol care te face să simţi diferenţa dintre dragostea adevărată şi cea de pe scenă.
ANDREI ŞERBAN , conştient că rolul regizorului într-un spectacol este să se manifeste şi ca un cetăţean al prezentului, pune în faţa publicului întotdeauna, oglinda realităţii. Cu inventivitatea cunoscută de acum, tratează cu respect piesa lui Shaw drept o comedie despre noi înşine.
Se râde mult la acest spectacol. Se râde de amatorismul cu aere de profesionalism, de aristocratismele închipuite, de obedienţă faţă de şef, de preţiozitate şi fudulie, de ipocrizia atotstăpânitoare. Se râde de cei ce nu-şi cunosc locul şi rostul pe lume, se râde de cei incapabili să-şi recunoască şi urmeze sentimentele, de cei ce visează mărunt şi meschin.
La acest spectacol râdem de fapt, de noi înşine, cei captivi într-o lume bolnavă, măcinată de populism.
Dramaturgul şi regizorul satirizează lumea, actorii îşi satirizează personajele, personajele îşi satirizează replicile, replicile îşi satirizează sensul, vorbele, gesturile, grimasele devin simple măşti, cartoane în spatele cărora e de ghicit doar vidul.
Duminică, toate drumurile duc la TRANZIT FESzT Satu Mare!
………………………………………………………………………….
SPECTATOR CAREIAN *Cultura face diferenţa*
Pagina de Facebook „Spectator Careian” vă oferă informaţii la zi din viaţa culturală a urbei noastre.