În mediul online a apărut ieri o știre privind trimiterea în judecată a unui bărbat care ar fi bătut și violat o femeie din Carei. Știrea se baza pe un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Pentru corecta informare a publicului, femeia bătută și violată este din comuna Săuca, locul unde s-a și petrecut agresiunea.

arestat
Știrea privind femeie bătută și violată a produs rumoare în Carei. Într-un orășel în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, oamenii au fost mirați că nu se auzise nimic despre acest incident grav. De fapt, agresiunea și violul au avut loc luna trecută, însă nu în Carei, ci în comuna Săuca. Eroarea se datorează faptului că procurorii sătmăreni au omis să specifice localitatea în care a avut loc săvârșira infracțiunii. Săuca se află în aria de competență a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Întrucât procurorul careian era în concediu, coordonarea anchetei a fost preluată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
Reproducem comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Kovacs Robin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
„Inculpatul Kovacs Robin, la data de 20.08.2017, în jurul orei 03:20, pe timp de noapte a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate P. L. R., fără consimţământul acesteia. Inculpatul Kovacs Robin la data de 20.08.2017, în jurul orelor 03:30 a întreţinut raporturi sexuale normale şi orale prin constrângere (acţiuni de lovire cu pumnul, acoperirea gurii cu material textil, trântire la pământ şi comprimare) cu persoana vătămată P. L. R. Faptele sunt nejustificate, imputabile inculpatului şi comise cu intenţie directă. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Carei. La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Poliţiei Municipiului Carei – Biroul de Investigaţii Criminale”.