Andrei Şerban (n. 21.06.1943) regizor de teatru:

spectator
„Munca asupra spectacolului nu se termină niciodată. Am o senzaţie foarte clară că premiera este un început, nu un sfârşit. La premieră îţi dai seama de lucruri care trebuie corectate, nuanţate, să fie mai subtile ori mai bogate ca expresie… Cred că munca e gata la ultima reprezentaţie, când se scoate decorul. Atunci când e gata ceva, moare. Aşadar, totul este o căutare. Pentru mine, spectacolul e un semn de întrebare, nu un răspuns…”
* În 1961 intră la IATC Bucureşti la Actorie, dar se transferă la Regie, după care, student fiind, montează la Teatrul Bulandra „Iulius Cezar” bucurându-se de un mare succes.
* În 1969, primeşte o bursă la Teatrul La MaMa din New York şi rămâne în America, unde începe o carieră strălucită ca regizor de teatru şi operă. Lucrează în 39 de ţări şi ia nenumărate premii.
* Între 1990 – 1993 conduce Teatrul Naţional Bucureşti.
* În prezent, e profesor de teatru la Universitatea Columbia din New York.
Duminică, 24 septembrie, ora 19.00 putem vedea la Satu Mare un spectacol în regia lui Andrei Şerban ! Teatrul Odeon Bucureşti prezintă „Soldatul de ciocolată” – o comedie plăcută de George Bernard Shaw în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru TRANZIT FESzT Satu Mare.
………………………………………………………………………….
SPECTATOR CAREIAN *Cultura face diferenţa*
Pagina de Facebook „Spectator Careian” vă oferă informaţii la zi din viaţa culturală a urbei noastre.