Campania ”ZERO la MIE” a ajuns la ştrandul din Tăşnad

În cadrul campaniei ”ZERO la MIE” – de prevenire a infracțiunilor comise pe fondul consumului de alcool sau droguri, inițiată de Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, sâmbătă, 19.08.2017 s-a desfășurat primul eveniment public în zona de agrement – Ștrandul Tășnad – vizând conștientizarea de către publicul larg a efectelor și implicațiilor legate de consumul ocazional de alcool sau droguri.


Evenimentul a atras un public numeros, în special tineri cu vârsta între 16 – 35 ani, pornindu-se de la premise că doar conștientizarea poate schimba în mod pozitiv comportamentul. Scopul evenimentului s-a axat atât pe informarea celor prezenți referitor la riscurile infracționale, dar și de victimizare în traficul rutier, generate în urma consumului de alcool sau droguri, cât și pe activități practic – aplicative menite a crea buna dispoziție. Standul expozițional, verificarea cunoștințelor despre alcool și droguri prin completarea unor chestionare premiate pe loc, proba teoretică a concursurilor organizate, dar și discuțiile interactive cu polițiștii din structura rutieră și Poliția Locală au urmărit informarea participanților cu privire la prevederile legislative privind interzicerea consumului de alcool sau droguri pentru conducătorii auto.
Traseele surpriză cu ochelarii care simulau starea de ebrietate au fost principalele atracții ale evenimentului. Percepția cu mintea limpede a modului în care sunt afectate toate simțurile conducătorului auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost relatată de participanții la traseele presărate cu obstacole, trasee realizate având la ochi ochelarii care simulau starea de ebrietate. Concluzia exeperimentelor a fost una singură și unanim acceptată de către cei prezenți: în momentul în care te-ai urcat la volan fiind sub influența băuturilor alcoolice, consumate și într-o cantitate mică, ești predispus mult mai ușor comiterii unor accidente, care din păcate se soldează, de cele mai multe ori, cu pierderea de vieți omenești.
Proba practică a concursurilor organizate a constituit un bun prilej de a testa o parte din calitățile necesare unui bun conducător auto (îndemânare, atenție distributivă, rapiditate în luarea deciziilor, promptitudine în percepția obiectelor pe baza indicațiilor verbale primate, reflexe, etc.), dar și o modalitate optimă de a îmbina informarea cu distracția. Câștigătorii concursurilor au primit ca și premii cărți de legislație rutieră, veste reflectorizante, pixuri și brelocuri care au redat într-un mod sugestiv ideea campaniei ”Alcoolul distruge vieți! Zero la mie!”
Organizatorii evenimentului – polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare (inspector principal Chiorean Liviana, agent de poliție Tivadar Nicoleta , agent șef Costan Gheorghe și agent șef principal Lazăr Victor), specialist prevenire Centrul Antidrog Satu Mare – Câmpan Beatrix Pușa, reprezentanți ai Poliției Locale coordonați de către inspector superior Sfâra Mihai, dar și voluntarii Centrului Antidrog Satu Mare mulțumesc tuturor participanților pentru cooperarea și implicarea de care au dat dovadă. Doar împreună vom reuși să aducem în conștiința publică posibilele consecințe ale consumului de alcool sau droguri la volan.


Lasă un răspuns