Activităţile rutiere preventiv-reactive ale poliției rutiere au continuat sâmbătă şi duminică pe principalele artere rutiere ale județului, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, informează IPJ Satu Mare.

politia
Polițiștii rutieri au urmărit conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză precum și necesitatea adoptării unui comportament preventiv de către toți participanții la traficul rutier.
În total, polițiștii din teren au constatat 246 abateri de la regimul rutier, din care 94 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de 59.743 lei. De asemenea au fost reținute 24 permise de conducere pentru abateri ca nerespectarea regimului legal de viteză, depășiri neregulamentare sau consum de alcool la volan. Pe tronsonul de drum dintre Ardud și Mădăras, polițiștii Serviciului Rutier au depistat cu aparatul radar un motociclist de 25 de ani din județul Sălaj care rula cu o viteză de 203 km/h, iar un bărbat de 34 de ani din județul Timiș a fost surprins conducând un autoturism pe relația Iojib – Apa, cu o viteză de 163 km/h.