În data de 11.04.2017, Poliția Municipiului Carei a fost sesizată de către o tânără de 18 ani, din Ghenci, despre faptul că a fost înșelată de două persoane necunoscute, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

retinut
Verificărilor efectuate de polițiști, au relevant faptul că în timp ce tânăra se afla la o casă de schimb valutar din Carei, pentru a schimba o sumă de bani, au abordat-o doi bărbați, promițându-i un schimb al banilor la un curs mai favorabil decât cel afișat la casa de schimb valutar. Astfel, deși i-au promis acesteia în schimbul sumei de 80.000 de forinți, suma de 1.200 lei, i-au dat doar suma de 130 lei, după care au fugit.
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale careieni și cu sprijinul polițiștilor arădeni, aceștia au reușit identificarea celor două persoane bănuite de comiterea înșelăciunii, ca fiind doi timișoreni de 40, respectiv de 46 de ani.
Cei doi bărbați au fost reţinuți pentru 24 de ore urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de măsuri corespunzătoare.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale .