Salariile din Primăria Carei, majorate cu 30%. Creșterea acoperă sporurile tăiate de Curtea de Conturi

În cadrul ședinței Consiliului Local Carei de marți, 8 august 2017, va fi suspus aprobării proiectul de hotârâre privind stabilirea salariilor angajaților din administrația publică locală. Proiectul de hotărâre prevede majorarea salariilor cu circa 30%. Creșterea propusă acoperă sporurile tăiate anterior de Curtea de Conturi, care au fost considerate ilegale.

kovacs eugen

Noua grilă de salarizare, în conformitate cu noua lege a salarizării, a fost elaborată avându-se în vederea câteva principii de bază, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. ”În stabilirea noilor salarii, am avut în vederea câteva principii de bază. În primul rând, a trebuit să ținem cont de bugetul local și de posibilitățile economice. Am luat în considerare și faptul că Curtea de Conturi a considerat unele sporuri acordate ca fiind ilegale, salariile fiind diminuate cu circa 30%. Am considerat că este nedrept și am revenit la vechile salarii. În cadrul serviciilor și direcțiilor, am încercat o echilibrare, în unele cazuri pozitivă, în altele negativă, considerând că unii au fost favorizați, alții defavorizați (favorizați cei de la Impozite și Taxe Locale, defavorizați cei de la Centrul Cultural). Propunerea privind noua grilă de salarizare o voi susține în fața Consiliului Local și sper să fie de acord cu ea. Angajații nemulțumiți au dreptul oferit de lege de a depune contestație în termen de 30 de zile. Țin să meționez că actuala grilă de salarizare a fost stabilită în urma discuțiilor cu reprezentanții sindicatului angajaților Primăriei Carei și ai Poliției Locale Carei”, a declarat primarul Kovacs.
În această nouă lege a salarizării, legiuitorul stabilește clar salariul primarului și al viceprimarului, în funcție de mărimea localității. Primarul din Carei va avea de 6,5 ori salariul minim, în valoare de 1.450 lei în prezent. Potrivit aceleiași legi, viceprimarul va avea 5,5 ori salariul minim. În cazul în care localitatea are proiecte europene în derulare, salariul primarului și al viceprimarului se majorează cu 25%. Un alt principiu al noilor reglementări este ca niciun angajat de la Primărie nu poate avea salariu mai mare ca și viceprimarul.
”Sunt conștient că în mediul privat sunt salarii mici și apare o invidie față de cei din administrație, dar ar trebui să se gândească unii că, pentru prima dată după 1990, în administrația publică locală sunt asemenea salarii bune”, a adăugat primarul Kovacs.

N.R. Ședința Consiliului Local Carei va avea loc mai repede, mai precis în data de 7 august 2017.


Lasă un răspuns