Joi, 3 august 2017, în Parcul Dendrologic din Carei s-a desfăşurat cea de-a doua seară din cadrul primei ediţii a Festivalului de Jazz „CASTLE JAZZ FEST”, organizat de Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.


Duo-ul sătmărean Essential Notes, format din Simion Bărnuţiu (pian, calculator) şi Róbert Kányádi (tobe) a deschis seara cu un concert care i-a purtat pe cei prezenţi în lumea jazz-ului electronic şi experimental, după care formaţia bucureşteană Jazzappella, condusă de solistul formaţiei Sarmalele Reci, Zoltán András, i-a cucerit pe spectatori cu armonia şi acurateţea vocilor. Mai bine de o oră, aceştia au interpretat acapella o serie de piese cunoscute din repertoriul internaţional, însă vocile lor s-au completat atât de bine încât dădeau impresia că sunt acompaniaţi de instrumentişti. Aceştia s-au arătat impresionaţi de publicul careian şi de modul în care au fost primiţi la Carei, lăsând de înţeles că îşi doresc să revină cât mai repede.
Partenerii evenimentului au fost: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L’Art Hotel, Asociaţia Equus.
Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.
Cu aceste două concerte memorabile s-a încheiat prima ediţie a Festivalului de jazz „CASTLE JAZZ FEST”, însă evenimentele din cadrul „CAREIFEST 2017” continuă vineri cu prima seară din cadrul primei ediţii a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor. Vă prezentăm şi programul serii de vineri:
VINERI, 4 august 2017, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber
SEARĂ DE FOLCLOR MAGHIAR
*** ora 19.30 – Formaţia Rigófütty
ora 20.00 – Fanfara din Nyírbátor
ora 20.50 – Ansamblul Rekettye
ora 21.40 – GALĂ DE OPERETĂ cu „Operettgroup Projekt” – soliştii, instrumentiştii şi dansatorii Operei Maghiare din Cluj-Napoca
*** NOTĂ: Din cauza codului roşu de caniculă, organizatorii au decis ca seara de folclor să înceapă mai târziu, adică de la ora 19.30, nu de la ora 18.45 cum era anunţat iniţial.