Doisprezece concurenți se vor întrece în cadrul concursului Strongman Carei, ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediție, care va avea loc în data de 10 august 2017, începând cu ora 18.00, în parcul dendrologic din municipiul Carei. Ca un element de noutate, ediția din acest an va cuprinde și un concurs pentru femei, în cadrul căreia își vor măsura forțele cele mai puternice femei din România și Ungaria: Adriana Geamănu și Erdelyi Lilla.

strongman
”Anul acesta vor fi 12 concurenți, sportivi renumiți, respectiv doi din țara noastră, doi din Republica Moldova și opt din Ungaria. Concursul va avea cinci probe: 1. ridicarea deasupra capului a unui buștean de 120 kg, 2. îndreptări cu o mașină, 3. rostogolirea cauciucurilor de 300 kg și 400 kg, 4. căratul greutăților pe o distanță de 5 metri: 130 kg- 150 kg- 200kg și 5. susținerea în față a unui butoi”, a declarat organizatorul principal al competiției, careianul Daniel Mureșan.
”În cadrul unui concurs demonstrativ, care va avea patru probe, la Strongman Carei se vor întrece cele mai puternice femei din România și Ungaria. Este vorba de Adriana Geamănu și Erdelyi Lilla”, a adăugat Daniel Mureșan.
Arbitrajul va fi asigurat de organizatorul concursului, careianul Daniel Mureșan, împreună cu campionul la concursuri internaționale de powerlifting Florin Lupaș, membru al echipei naționale de powerlifting a României și campionul la concursuri internaționale de strongman Mircea Pârjol, promotor Strongman în România.

Concursul Strongman Carei este organizat în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Municipiului Carei.
Ediția de anul trecut a concursulului Strongman Carei a fost câştigată de Vladimir Comorcovschi „Vikingul”, din Bucureşti. Pe locul secund s-au clasat Vlad Leahu „Tancu”, din Bucureşti, iar pe al treilea Ştefan Roşca, din Chişinău, Republica Moldova.