În data de 02.08.2017, în jurul orei 01:30, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe raza municipiului, au oprit pe podul Decebal, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani, cu domiciliul în localitatea Paleu, județul Bihor.

foc arma
La efectuarea controlului, conducătorul auto a încercat să se sustragă acestuia, a pornit autoturismul încercând să demareze, moment în care polițiștii l-au somat, iar după aceea au tras un foc de armă în plan vertical pentru a-l determina să se oprească.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, acesta fiind condus la Spitalul Județean Satu Mare unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultând o îmbibaţie alcoolică de 0,40 g/l alcool pur în sânge.
În urma extinderii verificărilor, polițiștii au constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere, fiindu-i anulat la data de 21.03.2017.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, prin procurorul de caz, s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.