Douăzeci de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Satu Mare și din cadrul Formațiunii Rutiere Negrești Oaș au desfășurat o acțiune în zona Oașului, începând de duminică ora 15.00 până luni ora 11.00, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul consumului de alcool, informează IPJ Satu Mare.

politia

Astfel, au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 31.000 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 permise de conducere pentru abateri ca : conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului(20), depășirea limitei de viteză (1), neprezentarea la sediul Poliției în termenul legal pentru a anunța evenimentul rutier soldat cu pagube materiale și pentru întocmirea actelor de constatare(1).
De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit 15 dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drum public fără a poseda permis și conducea unui unui autovehicul sub influența alcoolului.
Exemple de infracțiuni:
Polițiștii rutieri au identificat pe raza localității Bixad, un bărbat de 50 ani, din localitate, care conducea un autoturism deși consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că cel în cauză avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat;
Tot pe raza localității Bixad, a fost identificat un bărbat de 67 de ani, din Bixad, care conducea un autoturism prin localitate, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l.
De asemenea, a fost identificat un bărbat de 41 ani, din Racsa, care conducea un autoturism în Racșa, având la testarea cu aparatul etilotest o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat;
Poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism care circula prin localitatea Vama, fiind condus de un sătmărean de 34 ani.
Aceștia, au constat că cel în cauză nu deținea permis de conducere de nici o categorie. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că cel în cauză avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat;
Conducătorii auto în cauză au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.