Direcția de Cultură și Sport Carei și Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu  Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”organizează, în perioada 2 – 3 august 2017, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei, prima ediție a Festivalului de Jazz „CASTLE JAZZ FEST”.

afis jazz original

Evenimentul aduce la Carei nume de referință din sfera muzicii jazz, invitați din țară și străinătate.  Festivalul promovează încă de la prima ediție mai multe stiluri de jazz, de la clasic la fusion,  oferind iubitorilor de muzică două seri cu muzică de calitate.

Manifestarea se desfășoară în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.

Vă prezentăm programul detaliat:

MIERCURI, 2 august 2017, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber

ora 20.00 Recital ÉCSKA & HUBA acoustic (Budapesta)

ora 21.00 Concert SÁRIK PÉTER TRIÓ feat. SZŐKE NIKOLETTA (Budapesta)

JOI, 3 august 2017, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber

ora 20.00 Concert ESSENTIAL NOTES (Satu Mare)

ora 21.00 Concert JAZZAPPELLA (București)

Formații invitate:

Jazzapella (1)
JAZZAPPELLA  –  este formată din trei bărbați și trei femei, fiind condusă de către Zoltán András, solistul trupei Sarmalele Reci. Formată în 2011, propune publicului un sound unic, fiind o trupă extrem de originală aceatsa și-a creat propriile mijloace de expresie muzicală în jazz, pop, muzică de film, jazz classic, precum și în compoziții originale. Membrii trupei au reușit astfel să impresioneze cu sound-ul lor nu doar pasionații de muzică, ci și un public mult mai exigent. Vocile lor devin instrumente magice, care desenează forme și culori în aer, oferind publicului o experiență multi-senzorială. Energia pe care o transmit prin muzica lor poate fi nu doar auzită și simțită, ci chiar imaginată.În foarte scurt timp de la debut trupa a ajuns să atragă atenția publicului național și internațional și să fie invitată să participle la diverse festivaluri de muzică, printre care: Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul Internațional de Jazz de la Alba Iulia, Ziua Mondială a Iei Românești, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional de Muzică A Cappella de la Girona – Catalunia, unde a cunoscut alte prestigioase trupe a cappella, printre care Vocal Sampling, The Single Singers și altele.Datorită versatilității sale, trupa a fost invitată să concerteze atât la petreceri private, cât și la evenimente organizate de companii multinaționale. Jazzappella este un exemplu viu de trupă care reușește să împingă la extreme limitele vocii omenești.Componența trupei: Ana Băncescu (sopran I), Marina Arsene (sopran II), Tereza Catarov (alto), Zoltán András (tenor, fondatorul Jazzappella), Alexandru Grăjdeanu (bariton), Csaba Gáspár (bas).

essential notes
ESSENTIAL NOTES –  este un proiect ce a luat naștere în Satu Mare, în toamna anului 2014 din dorința celor doi membri de a-și transpune experiențele muzicale anterioare și afinitățile pentru muzica jazz într-o formulă ce aduce în prim plan combinația între elementele muzicale acustice și cele generate de computer, între improvizații la pian, tobe și butoane.Albumul de debut, „Introspection”, este o colecție de stări, gânduri, sentimente și momente transpuse în idei muzicale, accente și motive mai mult sau mai puțin abstracte, figurații instrumentale și contraste. Pentru cei doi muzicieni acest album este începutul unei minunate călătorii în lumea jazz-ului contemporan deschizându-le noi orizonturi cu un potențial infinit de exprimare.Componența : Simion Bărnuțiu – pian, calculator; Róbert Kányádi – tobe.  Genurile abordate: jazz electronic și jazz acustic.

sarik peter trio szoke nikoletta

PÉTER SÁRIK TRIO & SZŐKE NIKOLETTA –  Sárik Péter, pianist de jazz, compozitor și profesor de renume din Ungaria, care a absolvit Academia de muzică „Liszt Ferenc” în 1997. De-a lungul vremii și-a  arătat talentul abordând o serie de genuri muzicale, în strânsă legătură cu jazz-ul: clasic, pop, latino sau world music. În 2002 se alătură proiectului Jazzpression, care devine în scurt timp una din cele mai apreciate formații din țara vecină.  În 2007 și înființează propria formație, „Péter Sárik Trio”. Trupa își modifică structura în 2012, prin venirea lui Tibor Fonay şi a lui Attila Gálfi. Trio-ul reuşeşte să devină foarte rapid un nume de referinţă în lumea jazz-ului din Ungaria şi nu numai. În 2014 obţin premiul pentru „Cea mai bună trupă jazz a anului”(echivalentul premiilor Grammy în Ungaria). În 2015 obțin din nou Cea mai bună trupă jazz a anului”, dar și premiul pentru cel mai bun album jazz al anului din Ungaria. În calitate de compozitor se bucură recunoaștere internațională, multe dintre creațiile acestuia ajungând pe primele poziții la concursurile de profil din Marea Britanie sau S.U.A. În 2016 este distins cu titlul de „Muzicianul anului”, de Asociația Instrumentiștilor Maghiari. Are o serie de colaborări cu artiști apreciați precum: Juli Fábián, Tamás Berki, Barna Pély, Mariann Falusi, Myrtill Micheller, Luiza Zan, István Gyárfás, Dávid Hodek, Random Trip.

SZŐKE NIKOLETTA – născută în 1983 la Zalaegerszeg, tânăra solistă provine dintr-o famile de muzicieni, tatăl său fiind un apreciat cântăreț la țambal. După teminarea liceului decide să studieze muzica, astfel îl cunoaște  pe viitorul soț, basistul József Barcza Horváth. Acesta îi face cunoștință cu jazzul și cu renumitul profesor de jazz Gábor Winand. În 2005, după trei ani jumate de studiu al jazz-ului și o serie de concerte decide să participe la prestigiosul Festival  „Shure Montreux Jazz Voice Competition”, unde obține premiul I la categoria soliștilor sub 30  de ani. Obține de asemena și premiul I din partea publicului. Susține reprezentații la hotelul Hilton din New York și la Lincoln Center’s Dizzy’s Club. Dintre  numele mari cu care a colaborat amintim: Gilad Hekselman, Israel (2005 Montreux Guitar Competition Winner), Harold Lopez Nussa-Torres, Cuba (2005 Montreux Piano Competition Winner) și Geoff Newman sau Anthony Pinciotti din S.U.A.

Pleszkán Écska & Ratkóczi Huba
ÉCSKA & HUBA  ACOUSTIC – Pleszkán Écska – voce, participantă la Vocea Ungariei    Ratkóczi Huba – chitară Repertoriul abordat de cei doi artiști cuprinde de la piese de blues și jazz până la muzica experimentală. Duetul se evidențiază printr-un sound unic și o energie debordantă în concerte. Cântă cu drag piese ale lui Janis Joplin, Ray Charles, Tina Turner sau chiar Beth Hart, dar le place să se aventureze și în lumea blues-ului clasic.