Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul PTF Halmeu au descoperit și confiscat 6.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse în locuri special amenajate într-un autoturism, informează Poliția de Frontieră.      

tigari

Marți, 25 iulie a.c., în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Carol T., cetățean român, în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Polițistul de frontieră împreună cu lucrătorul vamal au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care au descoperit, ascunse în podeaua dublă, în locul rezervorului, în spatele banchetei, în uși, în bord, în barele față și spate, în filtrul de aer și în pragurile autoturismului, cantitatea de 6.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marca Jing Ling, în valoare de 14.800 lei.

Fiindcă a vrut să sustragă țigările de la controlul vamal, Carol T. a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, autoturismul, în valoare de 9.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționate mai multe spații special amenajate pentru transportul țigărilor.