La data de 23.07.2017, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurala Valea Vinului, în timp ce efectuau activități de patrulare pe ruta Crucișor -Valea Vinului, au depistat pe DJ 193B, un autoturism care se afla în șanțul de pe marginea parții carosabile, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 20 ani, din Crucișor, conducând autoturismul în cauză, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă a drumului, intrând în șanț.
Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că cel în cauză avea o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
În data de 23.07.2017, în jurul orei 18:40, polițiștii rutieri sătmăreni au intervenit la un eveniment produs în municipiul Satu Mare.
În fapt, un tânăr de 26 ani, din Satu Mare, conducând un autoturism, pe fondul neacordării priorității de trecere, la intersecția străzii Teilor cu strada Argeşului, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 55 ani din Satu Mare.
În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 86 ani, pasageră în autoturismul condus regulamentar.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, totodată li s-au recoltat probe biologice de sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În data de 23.07.2017, în jurul orei 20:20, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei Oraş Livada, au identificat un tânăr de 16 ani din Livada care conducea un motociclu pe strada Albinei din localitate, fără a poseda permis de conducere.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drum public fără a poseda permis.
Tot în data de 23.07.2017, poliţiştii Secţiei de Poliţie Gherţa Mică, au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, ocazie cu care au întocmit două dosare penale.
Astfel, în jurul orei 19:00, poliţiştii au oprit pentru control, un autoturism pe strada Susani de Jos, în Turţ, condus de un tânăr de 27 ani, din localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Oraşului Negreşti Oaş în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
De asemenea, în jurul orei 16:40, poliţiştii au oprit pe strada Hujeni din Târşolţ, un motociclu fără a avea aplicate plăcuţe de înmatriculare, condus de un tânăr de 15 ani din localitate. La efectuarea controlului, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere si fără a fi înmatriculat.
În data de 23.07.2017, în jurul orei 18:30, polițiștii rutieri negreşteni, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier în localitatea Negreşti Oaş, au oprit pe strada Ion Creangă, un autoturism condus de un bărbat de 53 ani dinTrip.
La efectuarea controlului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul emana un miros pregnant de alcool. Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată a fost condus la Spitalul Oraşului Negreşti Oaş, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabiririi cu exactitate a alcoolemiei. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.