În data de 20.07.2017, la ora 19:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Carei au fost sesizați prin Apel de Urgenţă 112, de către un bărbat de 39 ani, din Carei , despre faptul că un copil a fost muşcat de câini în timp ce se juca în faţa unui bloc de locuinţe de pe strada Tireamului, informează IPJ Satu Mare.

caine
O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, unde s-a stabilit că doi câini metişi, aparţinând unui bărbat de 61 de ani, din municipiu, fost poliţist, au ieşit prin gardul locuinţei şi au agresat un minor de 5 ani, provocându-i prin muşcături plăgi escoriate şi plăgi contuze în regiunea toracică, coapsă și mână dreaptă
Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar pe numele proprietarului câinilor a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor preventive a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 12 alin. 1 din OUG 55/2002.
În comunicatul Poliţiei nu se specifică decât că ar fi vorba de câini „metişi”, însă nu se specifică dacă aceştia au rezultat din încrucişarea unor rase de câini de luptă.