În data de 19 iulie 2017, în jurul orei 18.30, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca Audi A6, informează Poliția de Frontieră.


Conducătorul auto a refuzat să se conformeze semnalelor efectuate de către polițiștii de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză. Imediat, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată pe o stradă din oraș.
Pe timpul deplasării, șoferul a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unui imobil din zonă.
Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.100 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 118.000 lei.
Autoturismul, în valoare de 13.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.