Haos pe drumurile din județul Satu Mare la sfârșit de săptămână. Polițiștii rutieri au prins mai mulți șoferi care s-au urcat la volan deși consumaseră alcool sau nu dețineau permise de conducere. Mai grav e că unii au condus și băuții, și fără să aibă permis, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1
În data de 15.07.2017, polițiștii rutieri ardudeni împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Beltiug au organizat o acțiune pe linie rutieră pe DN 19/A. Cu această ocazie a fost identificat un sătmărean de 52 ani care conducea un autoturism pe raza localității Ardud fără a poseda permis de conducere de nici o categorie. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drum public fără a poseda permis.
În data de 15.07.2017, în jurul orei 13.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, au indentificat în trafic pe strada Basarabiei din Satu Mare, un bărbat de 31 de ani, din Mădăras conducând un autoturism deși consumase băuturi alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată a fost condus la Spitalul Municipal Satu Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabiririi cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
În data de 16.07.2017, în jurul orei 14:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe raza localității Orașu Nou, au oprit un autoturism condus de un negreștean de 38 ani.
La efectuarea controlului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul aflat la volanul autoturismului emana un miros pregnant de alcool. Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată a fost condus la Spitalul orasenesc Negresti Oas, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabiririi cu exactitate a alcoolemiei.
În urma extinderii verificărilor, polițiștii au constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere de nici o categorie.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere și în stare de ebrietate.
În data de 16.07.2017, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Vinului, au identificat pe raza localității Lipău un bărbat de 52 ani din Baia Mare, care conducea o autoutilitară pe DJ 193 fără a poseda permis de conducere.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drum public fără a poseda permis.
În data de 16.07.2017, în jurul orei 23:00, poliţiştii Secției de Politie Rurală Beltiug și ai Poliției Oraș Ardud, cu ocazia unor activităţi pe linie rutieră, au oprit pentru control, pe strada Voinicilor din Viile Satu Mare un autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că cel în cauză avea o alcoolemie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare în vederea recoltării de probe biologice. În cauza a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice .