Pe parcursul zilei de ieri, 05.07.2017, poliţiştii rutieri au aplicat, în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate, 122 sancţiuni contravenţionale cu o valoare ce depăşeşte 60.000 lei. Au fost ridicate în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare, informează IPJ Satu Mare.

actiune-politie

Astfel, între orele 06.30-08.30 s-a efectuat o acțiune pe linia combaterii consumului de alcool la volan, în zona străzii Magnoliei din municipiul Satu Mare, context în care au fost identificaţi în trafic doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv un bărbat de 59 de ani din Satu Mare cu o alcoolemie de 0,25mg/l şi un maramureşan care avea o concentraţie alcoolică de 0,12 mg/l. Celor doi le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.
Între orele 09.00-12.00, a fost defăşurată o acţiune pentru verificarea respectării de către conducătorii auto a priorităţii de trecere acordată pietonilor la trecerile de pietoni amplasate pe străzile Iuliu Maniu, b-dul Transilvania şi b-dul Vasile Lucaciu. În acest context, pentru abaterile săvârşite, 8 conducători auto s-au ales cu permisele de conducere suspendate.
Şi respectarea regimului legal de viteză s-a aflat ieri în atenţia poliţiştilor rutieri, doi conducători auto rămânând cu permisul de conducere suspendat pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale. Unul dintre aceştia, un tânăr de 29 de ani din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, a fost surprins de aparatele radar ale poliţiei rutiere circulând cu viteza de 124 mk/h în localitatea Doba.
Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au aplicat o sancţiune contravenţională în conformitate cu art.33 al.2 din OUG 195/2002, în valoare de 3.045 lei, reprezentantului legal al unei societăţi comerciale cu sediul în Baia Mare, pentru efectuarea de lucrări de reabilitare a părții carosabile a străzii Ștefan cel Mare din municipiu, fără o semnalizare corespunzătoare a lucrărilor.