Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, președintele Organizației Municipale a UDMR, este de părere că toate partidele din Parlamentul României ar trebui să voteze în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, pe motiv că acesta și-a pierdut susținerea politică.

kovacs3

”Din nefericire, acest blocaj politic nu ajută pe nimeni, iar <<naționaliștii de serviciu>> din presă și din politică au scos din nou <<problema maghiară>>. După atâția ani, ar trebui să renunțăm la politica <<sperietorii>>, pentru că în curând nu românii vor fi majoritari în Transilvania, dar nici maghiarii. Ce va fi atunci?”, se întreabă retoric primarul Careiului, Eugen Kovacs.
”După părerea mea, dacă vrem să fim corecți, toate partidele parlamentare ar trebui să voteze în favoarea moțiunii de cenzură. Logica e cât se poate de simplă. Dacă PSD și ALDE, care sunt majoritari, au retras sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu, acesta ar trebui să cadă, iar președinte Iohannis să numească un alt premier. Nu poate fi toată lumea în opoziție”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.