Poliţiştii Secţiei Rurale Carei, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competență, au oprit în data de 21.06.2017, în jurul orelor 04.00, pentru control, un autoturism care circula prin Moftinu Mic, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Etilotest
La volan a fost identificat un conducător auto, de 44 de ani, din localitatea Ghirolt, pentru care s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea s-a stabilt că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, intrucât aparatul etilotest a indicat o valoare a concentraţiei alcoolice de 0,64 mg/l în aerul expirat.
De asemenea, la data de 20.06.2017, în jurul orelor 18:10, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier, petrecut pe strada Constantin Brâncuşi şi soldat cu pagube materiale.
La faţa locului s-a stabilit faptul că un conducător auto de 49 de ani din Câmpina, judeţul Prahova, în timp ce a conducea un autoturism pe strada Brâncuşi, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, producându-se avarii ambelor vehicule.
Ca urmare a efectuării de verificări specifice în astfel de situaţii, poliţiştii au stabilit că cel de la volan nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Mai mult decât atât, testarea alcoolscop a relevat faptul că acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,40 mg/l în aerul expirat.
În ambele situaţii, pe numele conducătorilor auto depistaţi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere,