Fostul ministru al Transporturilor, sătmăreanul Ovidiu Silaghi, s-a prezentat azi, 20 iunie 2017, la DNA pentru a fi audit de procurori într-un dosar de corupţie, informează Evenimentul Zilei. La intrarea în sediul DNA, acesta nu a dorit să facă declaraţii jurnaliştilor pe marginea prezenţei sale în faţa procurorilor.

silaghi

Potrivit informaţiilor obţinute de Evenimentul Zilei, Ovidiu Silaghi ar avea statut de martor într-un dosar de anvergură, despre care procurorii nu pot da încă detalii. Potrivitunor surse din anchetă, ar fi însă vorba despre un mare scandal de corupţie.
Sătmăreanul Ovidiu Silaghi nu se află pentru prima oară în faţa procurorilor anticorupţie. În 2013, el le-a dat explicaţii procurorilor într-un dosar în care a fost reclamat de fostul senator Valer Marian că a încercat împreună cu Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, să manipuleze referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
În dosarul înregistrat la DNA sub numărul 344/P/2013, Silaghi este acuzat că ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru a-i rezolva la nivelul conducerii CNADR revocarea deciziei de reziliere a unui contract încheiat cu una dintre firmele omului de afaceri, respectiv pentru a nu se proceda la anularea altor contracte. Potrivit unui răspuns adresat fostului senator Valer Marian de către Ministerul Justiţiei în iulie 2016, procurorii anticorupţie au adăugat noi acuzaţii de corupţie în dosarul deschis pe numele fostului deputat Ovidiu Silaghi. „În dosarul respectiv, prin ordonaţa din data de 09.09.2013 s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Silaghi Ovidiu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Cauza penală mai sus menţionată nu a fost soluţionată în prezent datorită complexităţii acesteia, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem şi pentru alte fapte de corupţie, atât ca urmare a unor dosare declinate în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie ce au fost reunite cu această cauză, cât şi ca urmare a unor sesizări formulate de alte persoane, aflate în curs de investigare”, se arată în răspunsul semnat de procurorul general Augustin Lazăr.
De asemenea, în cursul lunii ianuarie a anului trecut, fostul ministru Ovidiu Silaghi a fost audiat timp de patru ore la sediul DNA Oradea, în calitate de martor, în dosarul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor.