Prin vocea președintelui Aurelia Fedorca, PSD Satu Mare a anunțat că merge pe mâna lui Liviu Dragnea în conflictul cu premierul Sorin Grindeanu și noul secretar general al Guvernului, fostul premier Victor Ponta. O simplă analiză arată că treburile nu sunt chiar atât de simple.

opinie

Printre cei care ar trebui să voteze moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului său guvern se află senatorul Gabriel Leș. În calitate de ministru al Apărării, acesta a fost în ultima perioadă în vizorul lui Liviu Dragnea, care vroia să-l remanieze, potrivit informațiilor apărute în presa centrală.
De asemenea, ar trebui să voteze moțiunea de cenzură și deputatul Octavian Petric. Adică parlamentarul sătmărean ar trebui să voteze în favoarea lui Liviu Dragnea, tocmai cel care, în iunie 2016, l-a demis din funcția de președinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD. De altfel, deputatul Octavian Petric nu a fost niciodată un apropiat al președintelui partidului, Liviu Dragnea.
Singurul care nu ar avea motive să voteze împotriva moțiunii de cenzură este deputatul Ioana Bran. Potrivit surselor social-democrate, Ioana Bran a acces în funcția de secretar al Camerei Deputaților chiar cu sprijinul lui Liviu Dragnea.
Nu trebuie omis nici faptul că președintele executiv al PSD Satu Mare, consilierul județean Ciprian Ardelean, a ocupat funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei fostului primului-ministru Victor Ponta. De asemenea, din cauza lui Liviu Dragnea, acesta a ratat funcția de președinte al PSD Satu Mare în iulie 2016. Președintele Dragnea a impus-o pe Aurelia Fedorca drept unic candidat, interzicându-i lui Ardelean să își depună și el candidatura pentru funcția de președinte al filialei.
În plus, toți social-democrații sătmăreni știu că o eventuală victorie a taberei lui Liviu Dragnea ar întări poziția fostului lider al filialei, Mircea Govor, care, deși e trimis în judecată pentru fapte de corupție, controlează în continuare o parte din organizația județeană a PSD Satu Mare. Potrivit unor surse din cadrul filialei sătmărene, multor social-democrați din județul nostru nu le convin relațiile apropiate pe care Mircea Govor le are cu Liviu Dragnea, relații întărite de afacerile firmelor Tel Drum SA  Alexandria și 3T Construct SRL Piatra Neamț la Satu Mare. De asemenea, social-democrații sunt nemulțumiți de faptul că, în cadrul negocierilor cu conducerea UDMR Satu Mare, Mircea Govor ar fi abandonat postul de vicepreședinte în favoarea PSD, preferând să insiste, în nume personal, pentru o funcție în cadrul ADI Apă-Canal, visând probabil să gestioneze milioanele de euro pentru continuarea master-planului Apaserv.
Aspectele enumerate anterior arată că treburile nu sunt chiar atât de simple și de liniștite în cadrul PSD Satu Mare. Unitatea și consecvența de care vorbește președintele Aurelia Fedorca sunt greu de crezut chiar și pentru sătmărenii mai puțin familiarizați cu dedesubturile politicii.