Poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare, Biroului Rutier Satu Mare şi Formaţiunii rutiere Tăşnad, au acţionat în data de 10.06.2017 între orele 14.00 – 24.00 pe raza oraşului Tăşnad şi a zonelor adiacente acestuia, pentru combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 57 sancţiuni contravenţionale.
Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut în vederea suspendării, 6 permise de conducere din care 5 pentru consum de alcool la volan.
Tot pentru consum de alcool la volan au fost întocmite şi cele trei dosare penale, cei surprinşi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică care se pedepseşte penal fiind un bărbat de 44 de ani din localitatea Derşida judeţul Sălaj, identificat cu o alcoolemie de 0,50 mg/l, un clujean de 62 de ani, cu o alcoolemie tot de 0,50 mg/l, dar şi un tăşnădean de 52 de ani, pentru care aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.