Polițiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, au acţionat ieri, 22 mai 2017, în sprijinul şi împreună cu poliţiştii rutieri din Carei, pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol siguranţa traficului, în special a celor care conduc sub influenţa alcoolului, pe raza municipiului Carei şi în proximitatea acestuia, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1

În cadrul acţiunii, care s-a derulat în intervalul orar 06.00-12.00, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 54 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 lei.
Astfel, în jurul orei 07.30, pe strada Cimitirului din Carei a fost identificat un conducător auto de 42 de ani, care se urcase la volanul unui autoturism deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare a concentraţiei alcoolice de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.
Alţi 10 conducători auto, surprinşi circulând pe străzile din Carei, s-au ales cu exercitarea dreptului de a conduce suspendat, pentru acelaşi motiv, consumul de alcool la volan. Au mai fost suspendate alte 5 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar 2 pentru efectuarea unor manevre de depăşire neregulamentară.
Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra riscurilor la care vă supuneţi dacă alegeţi să conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice!