Un Târg al Educației, organizat în cadrul Campaniei de orientare vocaţională a elevilor “Îmi construiesc viitorul!”, a fost organizat azi, 19 mai 2017, pentru absolvenții claselor a VIII-a din municipiul Carei. Manifestarea s-a desfășurat amfiteatrul din centrul municipiului Carei.


În discursul său, primarul Eugen Kovacs a accentuat importanța dezvoltării învățământului tehnologic și profesional, care în țările dezvoltate din Uniune Europeană deține un procent de circa 70% în sistemul educației. Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla, a arătat că ponderea învățământului tehnologic și profesional la nivelul județului nostru a crescut de la 45% la 53% în decursul ultimilor doi ani. Directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane Satu Mare, Dan Brumboiu, a remarcat succesul obținut de învățământul dual în județul Satu Mare și mai ales în municipiul Carei.
La târgul educației Au participat cu standuri proprii Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, Grupul Școlar Iuliu Maniu și Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius”, precum și câteva firme importante din zona Careiului.