Două accidente rutiere s-au petrecut în intervalul de trei ore, pe relația rutieră Satu Mare-Zalău. Primul accident a avut loc lângă Supuru de Sus, înregistrându-se trei persoane rănite uşor. În cel de-al doilea accident, care a avut loc în Răteşti, două persoane şi-au pierdut viaţa, alte două fiind transportate în stare gravă la spital, informează IPJ Satu Mare.

accident mort
Primul dintre ele a avut loc în jurul orei 11.30 când o conducătoare auto din Republica Cehă, în vârstă de 46 de ani, care circula pe DN 19 A, în afara localității Supuru de Sus, intenționând să vireze la stânga, nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un bărbat de 34 de ani, din Zalău.
În urma evenimentului, atât conducătoarea autoturismului care a provocat accidentul, cât și o femeie de 33 de ani, împreună cu o fetiță de 3 ani, au fost accidentate ușor și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorii auto implicați în eveniment au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
Ce-l de-al doilea eveniment a avut loc în jurul orei 14.30, în localitatea Rătești, când din motive neelucidate încă, două autoturisme care circulau din sensuri opuse, au colizionat frontal.
Unul dintre autoturisme, a fost condus de către un bărbat de 53 de ani din Rătești, care, în urma impactului, cu toate eforturile depuse de echipajele SMURD, a decedat, iar cel de-al doilea autoturism era condus de către un tânăr de 29 de ani din comuna Hida, județul Sălaj, și care era însoțit de o femeie de 29 de ani, împreună cu un minor de un an şi patru luni.
Din nefericire și minorul a fost declarat decedat la fața locului, după multe minute de resuscitare, iar adulții au fost transportați în stare gravă la spital pentru îngrijiri medicale. Cu toată intervenția medicilor, din cauza leziunilor grave suferite, și cel de-al doilea conducător auto a decedat.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cauzei accidentului și a participației fiecărui conducător auto la mecanismul producerii lui.