Un accident rutier a avut loc ieri, 16 mai 2017, la ora 15.00, în Piaţa Romană din municipiul Satu Mare, și a fost provocat de un biciclist de 88 de ani din Satu Mare, care nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers, astfel că a fost acroșat de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 30 de ani, din Satu Mare, informează IPJ Satu Mare.

biciclist
Biciclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, cercetările urmând să continue pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
De asemenea, în jurul miezului nopții de 16/17.05.2017, un conducător auto de 36 de ani din Satu Mare, circulând cu autoturismul proprietate privată pe strada Eroii Revoluției din municipiu, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu un copac din afara părții carosabile, rămânând încarcerat în autoturism.
Una din cauzele pierderii controlului asupra direcției de mers poate fi consumul de alcool, întrucât după testarea alcoolscop, aparatul etilotest a indicat pentru cel de la volan o valoare a concentrației alcoolice de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz s-a întocmit dosar penal.