În cursul acestui sfârșit de săptămână, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare a intervenit în 13 situaţii de urgenţă generate de vânt şi precipitaţii abundente şi la un accident rutier, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.


Pe parcursul zilei de sâmbătă, în intervalul orar 14:10 – 19:00, de manifestare a codului galben de averse de ploi cu vânt, grindină şi descărcări electrice, pe raza judeţului nostru, în localităţile: Satu Mare şi Bixad, echipajele de pompieri au acționat în şase situaţii pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă în subsoluri, respectiv pentru degajarea a două pasaje de cale ferată aflate în zone mai joase ale municipiului Satu Mare. Totodată a fost necesară intervenţia echipajelor de descarcerare in cinci situaţii pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe carosabil, acoperişuri de imobile şi pe un autoturism.
Deplasarea autospecialelor la solicitări s-a realizat în cel mai scurt timp posibil, iar pe parcursul evenimentelor s-a menținut un contact permanent cu autoritățile locale pentru a fi cunoscută situația din teren.
În după-amiaza zilei de duminică, în jurul orei 14:23, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe drumul ce leagă localităţile Odoreu cu Băbăşeşti.
În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru pasageri.
La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe S.M.U.R.D. (Echipaj de Prim Ajutor calificat și Terapie Intensivă Mobilă) şi o ambulanţă din cadrul serviciului de ambulanţă judeţean (S.A.J. Satu Mare).
Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma acidentului, a rezultat rănirea a trei persoane, dintre care una blocată în vehicul. Salvatorii au acţionat cu ajutorul accesoriilor de descarcerare pentru extragerea persoanei respective. După acordarea primului ajutor medical la faţa locului, aceasta a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă S.M.U.R.D. la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. Alte două victime implicate în accident au necesitat îngrijiri medicale şi acestea fiind ulterior transportate la U.P.U. Satu Mare.