riÎn urmă cu o săptămână, Despărțământul ASTRA Carei, condus de jurnalista Daniela Ciută, soție de consilier local, a depus la Primăria Carei o cerere de sprijin în vederea organizării celei de-a 112 Adunări Generale a ASTRA în municipiul Carei, în perioada 13-15 octombrie 2017. Sprijinul solicitat din partea Primăriei Carei constă în asigurarea locurilor de cazare și a meselor servite de către cei peste 200 de participanți la reuniune.

astra

Președintele ASTRA Carei cere ca, din banii contribuabililor careieni, să se asigure cazarea și mâncarea astriștilor. ”Pentru buna desfășurarer a celor trei zile de manifestări vă solicităm sprijin pentru asigurarea locurilor de cazare precum și a meselor servite de care este nevoie. Numărul de persoane ce urmează a fi cazate pentru 2 nopți este de 200. Pentru vineri, 13 octombrie 2017 este nevoie de o cină la Motel. Sâmbătă va avea loc Deschiderea oficială a Adunării Generale de la ora 9.00 până la ora 18.00. Pentru pauza de la ora 13.30 este nevoie de o masă de prânz ce ar putea fi servită de către Cantina Socială din subordinea primăriei. Cina va avea loc la Motel, fiind singura sală ce poate cuprinde 250 de persoane”, se arată în cererea depusă de Despărțământuul ASTRA Carei.
În cerere se mai specifică că ASTRA Carei nu dorește bani în cont, ci doar ca Primăria Carei să suporte din banii contribuabililor cheltuielile cu masa pentru 250 de persoane, respectiv cu cazarea a 200 de persoane.
Potrivit cererii depuse, Comitetul Central al ASTRA a decis deja desemnarea municipiul Carei ca loc de desfășurare a celei de-a 112 Adunări Generale a Asociațiunii pentru literatura și cultura poporului român. Cererea Despărțământului ASTRA Carei urmează să fie supusă dezbaterilor și votului consilierilor locali careieni.