Un lucru extrem de amuzant s-a întâmplat marţi, 9 mai 2017, cu ocazia depunerilor de coroane la bustul Regelui Ferdinand din centrul municipiului Carei. Preşedintele ASTRA Carei, Daniela Ciută, jurnalist consacrat şi soţie de consilier local, şi-a cocoţat coroana de flori taman sub barba Majestăţii Sale.

ciuta bust

În opinia unora, probabil că patriotismul constă în înălţimea la care depun coroanele. Adică sus, tot mai sus! Aşa o fi considerat şi preşedintele ASTRA Carei, Daniela Ciută, care marţi şi-a pus coroana taman sub barba Regelui Ferdinand, deşi alături fuseseră postate stative pentru coroane. Mai să cadă la pământ de atâta efort. Dacă îşi aduce un scăunel, mai mult ca sigur că ar fi reuşit să o pună chiar în vârful capului acestuia, pe post de coroană regală.

colaj
Cam în acelaşi loc a pus în bătaie de joc un flacon cu apă camionagiul protestatar Petru Sârca, care a tulburat în urmă cu doi manifestările ocazionate de dezvelirea statuii Regelui Ferdinand. Nici nu mai trebuie să amintim cine l-a instigat pe camionagiul care ulterior a ajuns la balamuc. Din păcate, cei care l-au instigat se plimbă în continuare fără cămaşă de forţă pe străzile Careiului.