Ziua de 9 Mai a fost marcată la Carei printr-un omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei care a avut loc azi la Monumentul Ostașului Român. După intonarea Imnului de Stat, directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat tripla semnificație a zilei de 9 Mai.

Un sobor de preoți ortodocși a oficiat un Te Deum în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat, iar apoi au fost depuse coroane din partea instituțiilor publice, a partidelor politice, a asociațiilor civile și a unor clase de elevi. Ceremonia s-a încheiat cu un scurt moment artistic, susținut de violonistul Adrian Pașca și două eleve.


Șirul manifestărilor a continuat cu depuneri de coroane la bustul Regelui Ferdinand, unde referentul Direcției de Cultură, Adrian Ștefănuți, a evocat personalitatea acestuia.
în Parcul Dendrologic a avut loc tăierea simbolică a panglicii care inaugurează ”Aleea Actorilor”, parte a proiectului „Europa la ea acasă”.