Prezent la ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), care s-a desfășurat azi, 25 aprilie 2017, la sediul Primăriei Carei, primarul comunei Foieni, Brem Laszlo, a reclamat faptul că consumul de droguri în rândul tinerilor a devenit o problemă în zona Careiului. Afirmațiile acestuia au fost confirmate și de către viceprimarul comunei Petrești, Marchiș Otto.

”Există o mare problemă în zona Careiului. Se consumă droguri în rândul tinerilor. Aveți grijă cu acest fenomen, trebuie să luați măsuri”, a declarat primarul comunei Foieni, Brem Laszlo. Viceprimarul comunei Petrești, Marchiș Otto, a confirmat și el că, în ultima perioadă, problema consumului de droguri chiar există la nivelul zonei Careiului.
Inspectorul șef al IPJ Satu Mare, comisarul șef Alin Haniș, a arătat că consumul de substanțe etnobotanice constituie o problemă la nivel național, adăugând că nu există o problemă cu consumul drogurilor de mare risc nici la nivelul Careiului și nici la nivelul județului Satu Mare. Comisarul șef Alin Haniș a adăugat că a discutat această problemă cu conducerea DIICOT Satu Mare, care urmează să acționeze pentru a controla distribuția și consumul de etnobotanice la nivelul județului nostru.
Problema consumului de etnobotanice a revenit în actualitate după ce tot mai multe voci susțin că tânărul Tamas Stotz, din Foieni, ar fi fost sub influența etnobotanicelor în momentul în care a căzut de pe acoperişul fostei filaturi de bumbac din Carei, fiind găsit după aproape două zile într-un spațiu din incinta acesteia.