Veniturile familiei Ciută cresc cu cel puţin 500 de lei pe lună din activitatea de denigrare a Careiului şi a unei părţi a unei părţi a locuitorilor acestuia. Este vorba de suma pe care o încasează consilierul local Ilie Ciută pentru a provoca scandaluri în şedinţele Consiliului Local, pe care consoarta sa le reproduce apoi sub formă de stenograme pe blogul familial.

opinie

Careienii îşi plătesc propria lor denigrare. Mai precis îl plătesc pe marele consilier local, mazilit în mod ruşinos din funcţia de preşedinte al PNL Carei, cu 500 de lei pe lună pentru a denigra în mod continuu imaginea municipiului Carei. Aceasta este suma pe care Ilie Ciută o încasează din banii contribuabililor careieni pentru a face circa gratuit cel puţin o dată pe lună în Consiliul Local. Intervenţiile mogulului local sunt preluate cu punct şi virgulă de consoarta sa, care se joacă de-a jurnalista, publicând tot felul de păreri personale, ce se vor a fi considerate articole jurnalistice, pe blogul familial. Din păcate pentru ea, virgula se dovedeşte a fi o piedică grea în calea gramaticii limbii române. E o chestiune permanentă de subiect, virgulă şi predicat. De unde nu este, nici Dumnezeu nu poate cere!
Mai grav este faptul că marele consilier Ilie Ciută, profitând de statutul său de demnitar al Statului Român, îi atacă chiar şi pe careienii din ai căror contribuţii îşi încasează retribuţia lunară. Să nici nu mai pomenim de intervenţiile în favoarea celor apropiaţi, cu care degustă vinuri fine şi mai puţin fine.

Nedenumit
Ca să lucrăm cu materialul clientului, distinsul Ilie Ciută încasează indemnizaţia de consilier local, sporind astfel veniturile familiei sale, de 17 ani. De-a lungul atâtor ani, a încasat zeci de mii de lei pentru a ataca demersurile conducerii Primăriei Carei doar de dragul scandalului, însă aproape niciodată nu a oferit o soluţie concretă de remediere a aşa-ziselor nereguli pe care le-a reclamat. Bineînţeles că toate intervenţiile sale au fost reproduse sub formă de stenograme de consoarta sa, distinsa jurnalistă Daniela Ciută. Totul numai de Ciudă!
Să nici nu mai pomenim de faptul că marele consilier Ilie Ciută, plătit din bani publici pentru activitatea sa, a solicitat acte de la Primăria Carei în folosul consoartei sale, acte care au fost apoi publicate în blogul famiglial. Mai nou, marele consilier local se joacă de-a paparazzi pentru blogul deţinut de consoarta sa, cu care împarte bucătăria, livingul, dormitorul şi toaleta.

ciutalai
Bineînţeles că toate aceste nu constituie o problemă pentru soţii Ciută. Aceştia îi văd întotdeauna doar pe ceilalţi, însă niciodată nu văd şmecheriile pe care le fac ei. De unde nu este, nici Dumnezeu nu poate cere! Noroc că PNL Carei a scăpat de sub dominaţia acestei familii. Mai trebuie să scape şi Careiul de ei şi apoi va fi linişte şi pace.
Szasz Lorand