Liceul Tehnologic Siminon Bărnuţiu din Carei a fost în aceste zile gazda unui grup de 22 de elevi din oraşul Polgar din Ungaria. Vizita a avut loc în cadrul unui proiect transfrontalier, accesat de liceul din Carei în parteneriat cu Centrul de formare profesională József Attila din Polgar, în valoare de 1,23 milioane de forinţi.

articol_01
Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din Carei a obţinut în 2016 o finanţare în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră dintre România şi Ungaria, pe partea destinată învăţământului profesional, în parteneriat cu Centrul de formare profesională József Attila din Polgar, în cadrul căruia funcţionează un liceu, un liceu tehnologic şi o şcoală profesională.
Finanţarea a fost acordată pentru ca 22 de elevi ai fiecărei instituţii de învăţământ să efectueze vizite în liceul partener, în vederea realizării unui proiect comun, care constă în prezentarea atracţiilor celor două localităţi. Valoarea finanţării acordate a fost de 1,231 milioane forinţi. Banii trebuiesc folosiţi pentru deplasările reciproce ale elevilor. Mai precis, pentru vizita elevilor din Polgar la Carei a fost alocată suma de 638.900 forinţi, în timp ce pentru vizita elevilor careieni a fost alocată suma de 592.700 forinţi.
Primele vizite reciproce au avut loc în toamna anului 2016. Vizitele reciproce din acest an au fost programate după sărbătorile pascale.